У Єгипті знайшли стародавнє золоте кільце із зображенням бога Беса

Група археологів під час розкопок у Єгипті виявила стародавні прикраси, серед яких було кільце із зображенням бога Беса.

Про це пише тематичне видання LiveScience.

За даними журналістів, скарб було виявлено у стародавньому похованні, вік якого може становити близько 3300 років.

Гробниця розташована у північній частині древнього міста Ахетатон (сучасна Амарна), яке розташоване за 300 км від столиці Єгипту.
Серед прикрас, які змогли виявити археологи, були три золоті каблучки. На одному з них нанесено зображення стародавнього єгипетського бога Беса, відомого як "бог веселощів".

"На іншому кільці є єгипетський напис "Sat I Plant Tawi" - "Пані Землі". Вчені поки не знають, хто ця жінка. Разом із похованням було знайдено золоте намисто. Також поки що немає інформації, чиє це поховання і з якою метою були приховані ці прикраси. Розкопки в Амарні продовжуються, і подробиці про знахідки будуть опубліковані найближчим часом", - йдеться у матеріалі видання.
Бог Бес - божество Стародавнього Єгипту у вигляді потворної людини-карлика, яке захищає і охороняє людей від бід. Бес був богом-захисником від злих духів, опікувався породіллям, дбав про дітей, охороняв сім'ю, одночасно був богом, який був тісно пов'язаний з танцями, веселощами та музикою. Легенди також свідчать, що Бес захищав жителів Стародавнього Єгипту від укусів крокодилів, скорпіонів та змій.

+ 0 -
  • 0
  • 586

Добавить комментарий