У МОЗ дали корисні поради, як не "посадити" зір під час відключення світла

Щоб не зіпсувати зір у темноті під час відключень світла, варто дотримуватися низки важливих правил. Вони допоможуть зменшити навантаження на очі.

Міністерство охорони здоров'я випустило пам'ятку, як зберегти зір під час постійних відключень електроенергії. Рекомендаціями фахівці поділилися в Telegram.
"Побережіть свої очі. По можливості будуйте графік так, щоб робота та навчання були в умовах денного освітлення. Краще раніше встати та попрацювати, ніж виснажувати себе та зір, сидячи під ліхтариком" - йдеться у публікації.

Також у міністерстві радять не читати у темряві з телефону чи екрана комп'ютера, оскільки це створює додаткове навантаження на очі. Альтернатива – використовувати лампи на батарейках та інші джерела освітлення.

"Робіть вправи для очей та перерви на відпочинок. Періодично переміщуйте погляд із близького предмета на далекий. Це покращить кровопостачання очей і дасть можливість відпочити. Достатньо 5 хвилин вправ кожні 40-60 хвилин", - рекомендують лікарі.
Збалансоване харчування також відіграє не останню роль у підтримці гарного зору. Так, у раціоні мають бути овочі, фрукти, ягоди, риба, горіхи, насіння та інші джерела омега-3 поліненасичених жирних кислот. А ось трансжири (маргарин, плавлені сирки, напівфабрикати, фастфуд) краще не вживати.

+ 0 -
  • 0
  • 1 051

Добавить комментарий