Поліцейські скерували до суду адміністративні матеріали відносно сімох жителів Роздільнянського району за незаконну торгівлю тютюновими та алкогольними виробами

В ході профілактичного відпрацювання території обслуговування правоохоронці вилучили з незаконного обігу майже 4000 пачок цигарок та електронних сигарет і понад 300 пляшок спиртних напоїв на загальну суму майже 85 тисяч гривень.

Троє жінок віком 36-ти, 52-х та 70-ти років із села Кучурган та селища Велика Михайлівка здійснювали в торговельних кіосках роздрібний продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку.

З місць реалізації поліцейські вилучили загалом 1066 пачок цигарок на суму 18 тисяч гривень. За роздрібну торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку відносно двох молодших за віком громадянок, яких за цим видом діяльності викрили вдруге за рік, поліцейські склали протоколи за частиною 4 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відносно старшої – за частиною 1 статті 156 КУпАП.

Двом жінкам за повторне скоєння правопорушення загрожує штраф від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13600 – 23800 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі, а третій – штраф від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 10200 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі.

Також у селі Кучурган ще одна 70-річна містянка здійснювала роздрібну торгівлю цигарками за місцем проживання. Поліцейські вилучили у «підприємиці» 2868 пачок тютюнових виробів на загальну суму 42 тисячі гривень. За торгівлю тютюновими виробами в приміщенні, забороненому законом, та з рук відносно жінки склали протокол за частиною 3 статті 156 КУпАП, що може обернутися для неї покаранням штрафом від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 – 13600 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі.

А от троє чоловіків віком 34-х, 44-х та 66-ти років з міста Роздільна та села Новокрасне в магазинах збували електронні сигарети та спиртні напої без відповідних дозвільних документів та ліцензії на їх реалізацію. Правоохоронці вилучили з крамниць 53 електронні сигарети на суму 10233 гривень і 307 пляшок алкогольних напоїв на суму 13456 тисяч гривень. За порушення порядку провадження господарської діяльності поліцейські склали відносно чоловіків протоколи за частиною 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловікам загрожує покарання штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 34000 гривень) з конфіскацією продукції чи без такої.

Незаконну продукцію, вилучену в правопорушників, правоохоронці передали на зберігання до підприємства «Клест ЛТД», а адміністративні матеріали скерували до суду.

+ 0 -
  • 0
  • 503

Добавить комментарий