Міністерство освіти скасувало іспити для четвертих та дев'ятих класів

Міністерство освіти та науки України підготувало наказ про скасування у 2023 році проведення Державної підсумкової атестації.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

За даними МОН, наказ почне діяти з дня його офіційного опублікування, а зараз його надіслали до Міністерства юстиції України для проведення державної реєстрації.

Йдеться про учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022-2023 навчальному році тобто про 4-9 класи.

Державна підсумкова атестація, з різних причин скасовується вже не вперше. У 2020 році та 2021 році вона не проводилася через COVID-19, а у 2022 році атестацію скасували через початок повномасштабного вторгнення російської федерації, яке призвело до масового виїзду школярів та їхніх батьків з рідних міст та взагалі з України.

Зарахування у вищі навчальні заклади відбувалося за підсумками мультимедійного тесту.

Випускники 11 класі натомість складали зовнішнє незалежне оцінювання у формі національного мультипредметного тесту і за його результатами вступали до вишів.

У 2023 році випускники шкіл також складатимуть такий тест.

Приймання документів вступників у виші розпочнеться у липні, а реєстрація – у січні-лютому.

Також міністерство наполягає, аби тестування відбувалося в один день.

Наприкінці минулого року у загальних закладах середньої освіти Одеської області навчалося понад 270 тисяч учнів.

В закладах загальної середньої освіти 145 тисяч дітей навчається в очному та змішаному форматі. 130 тисяч навчалися дистанційно.

Втім з початку другого семестру на очний та змішаний формат в регіоні вийшли 450 закладів загальної середньої освіти. Для порівняння, станом на 1 вересня це була лише 331 школа.

+ 0 -
  • 0
  • 652

Добавить комментарий