МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році

Міністерство освіти і науки пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.

Відповідно до вимог абзацу другого підпункту 1 частини 1 розділу І Закону України № 3438-IX від 08.11.2023 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року» експертною групою вищої освіти та освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти підготовлено проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.

Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія: здобувачі вищої освіти, заклади вищої освіти.

Можливі наслідки реалізації проєкту акта для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін: забезпечення можливості вступу фізичних осіб на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році. Можливість вступникам здобувати вищу освіту у закладі вищої освіти за кошти державного бюджету за прозорими механізмами. Забезпечення можливості проведення закладами вищої освіти вступної кампанії у 2024 році, а, отже, забезпечення діяльності цих закладів.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту Порядку приймаються у формі порівняльної таблиці до 31 січня 2024 року на електронну адресу: andrii.okhrimovskyi@mon.gov.ua. Прохання зазначати в поле Тема (Subject) наступний текст: «Громадське обговорення порядку прийому для здобуття вищої освіти».

Контактна особа для надання консультацій: Андрій Охрімовський, тел. (044) 481-32-67.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

+ 0 -
  • 0
  • 499

Добавить комментарий