ДТЕК: доставка генераторів дозволить забезпечувати світлом житлові будинки Одеси та Одеського району двічі на добу по 2 години

Задля повернення світла в будинки одеситів ДТЕК передав Одесі 15 потужних генераторів для критичної інфраструктури. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК Одеські електромережі.

5 лютого ДТЕК передав Одесі 15 потужних генераторів для критичної інфраструктури. До них буде перепідключено з електричної мережі низку соціально важливих об’єктів. Так енергетики розвантажать мережу, а вивільнену потужність спрямують на потреби побутових споживачів. Це довзолить забезпечувати світлом житлові будинки Одеси та Одеського району двічі на добу по 2 години.

Генератори надали ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі та, власне, ДТЕК Одеські електромережі. Від них буде заживлено водоканал, пункти теплопостачання та інші соціально важливі об’єкти.

Також допомогу з генераторами надало Міністерство енергетики та ДСНС. Загалом в найближчі два дні Одесі передадуть близько 65 потужних генераторів.

Це дозволить розвантажити електричну мережу. Вивільненої потужності вистачить, щоб вже сьогодні забезпечувати світлом побутових споживачів в Одесі та Одеському районі кожні 2 години через 8 годин без світла. Наразі це той максимум, яким може забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону. Коли в місто будуть доставлені всі генератори — перерва в електропостачанні одеситів почне скорочуватися.

Нагадаємо, 3 та 4 лютого сталися дві масштабні аварії на ключовій підстанції Укренерго. Вона живила Одесу та Одеський район. Роботи з її відновлення тривають.

Енергетики ДТЕК та Укренерго продовжують цілодобово працювати над резервними схемами живлення споживачів на півночі і у південно-західній частині області. Головна задача – розподілити доступну електроенергію, щоб забезпечити світлом Одесу та Одеський район.

+ 0 -
  • 0
  • 446

Добавить комментарий