У Туреччині назвали причину обвалення будівель під час землетрусу

Міністр навколишнього середовища, урбанізації та зміни клімату Туреччини Мурат Курум заявив, що 98% будівель, що обрушилися після землетрусів на південному сході країни, було збудовано до 1999 року.

«Ми продовжуємо нашу роботу з огляду на потреби міста як при наземному обстеженні, так і при визначенні нових місць для будівництва», — наголосив міністр.

Нагадаємо, що 6 лютого на території Туреччини, Сирії та Лівану сталися землетруси магнітудою 7,4 та 7,6 бала. Після них фіксувалися повторні поштовхи — на понеділок, 13 лютого, їхня кількість перевищила 2,5 тисячі. За останніми даними, внаслідок катастрофи загинуло понад 35 тис. осіб, постраждали понад 105 тис. осіб.

1999 року стався аналогічний землетрус, жертвами якого стали 18 тис. жителів країни. Після цього влада Туреччини переглянула правила, що регулюють будівництво будівель і прийняли кодекс з урахуванням вимог, необхідних для захисту від подібних катастроф.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган раніше також заявляв, що 98% будівель, що обрушилися, побудовані до 1999 року. Загалом не менше 41 тис. будов у десяти провінціях впали або їх потрібно терміново знести через аварійний стан.
Источник: Новости Ю

+ 0 -
  • 0
  • 289

Добавить комментарий