Ректор ДУІТЗ та голова Київського райсуду Одеси підписали меморандуми про співпрацю

16 лютого 2023 р. ректор Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Олександр Назаренко та голова Київського районного суду м. Одеси і голова Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» Сергій Чванкін підписали меморандуми щодо розвитку співробітництва у науково-дослідній, освітній та інноваційний сферах.
Метою співпраці є розв’язання спільних завдань та створення умов для найефективнішого використання наукового потенціалу обох установ та громадської організації.

Олександр Назаренко зазначив, що Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку створений шляхом реорганізації Одеської національної академії зв’язку (ОНАЗ) імені О.С. Попова і Одеської державної академії технічного регулювання та якості (ОДАТРЯ) у вересні 2021 року.

 
«Університет реагує на всі потреби суспільства. Так, в цьому році, усвідомлюючи актуальність та перспективи, ми відкрили новий навчальний напрямок – ІТ-право. Саме ІТ-сфера – це єдина галузь економіки країни, яка попри війну зросла за 2022 рік, і зросла на непоганий відсоток. За даними НБУ, наприклад, у 2022 році експорт ІТ-послуг із України зріс на 5,8% в порівнянні з 2021 роком – до 7,35 млрд доларів. У 2022 році у галузі працювали 331 тисяча фахівців. За 5 років ІТ-індустрія створила більше 180 тисяч робочих місць. Зараз наші випускники потрібні всюди, і в органах судової влади насамперед. Бо держава активно просуває реформу трансформації і оптимізації всіх гілок влади. Ми сподіваємося, що підписання меморандумів надасть новий поштовх до поглибленого вивчення та застосування інтелектуальних технологій у вітчизняному судочинстві», – зазначив Олександр Назаренко.

«Впровадження ІТ-технологій у судовій системі це не данина моді, а необхідність і вимога сьогодення, адже це один зі шляхів прозорої діяльності суду та забезпечення доступності до судочинства, саме ці технології допомагають наблизити суд до громадянина», - зазначив Сергій Чванкін.

 

Судді Київського районного суду міста Одеси також звернули увагу на те, що під час розгляду судових справ нерідко виникає необхідність у залученні спеціалістів з IT-сфери.

Також судді розповіли про останні проекти, які були реалізовані на базі суду – «Електронний суд», «Кабінет медіації» та «Громадський центр правосуддя Одеської області». Сторони домовилися про співробітництво, підписавши Меморандум та окресливши основні напрямки спільної співпраці.

+ 0 -
  • 0
  • 485

Добавить комментарий