Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку посилює співробітництво із Освітнім фондом «KeepSolid»

29 березня 2023 року Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку та український Освітній фонд «KeepSolid» підписали меморандум про продовження співпраці.

Документ скріпили підписами ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко та керівник проєктів, директор Освітнього фонду «KeepSolid» Віктор Яценко.

У межах подальшої співпраці «KeepSolid» пропонує надати студентам практичні навички організації командної і проєктної роботи, а також дати можливість їм розробляти та представляти свої IT-продукти для подальшого працевлаштування.

Варто зазначити, що головною метою діяльності Фонду є поліпшення рівня життя в Україні шляхом підвищення рівня IT-освіти та підготовки спеціалістів, здатних створювати передові IT-продукти. Окрім досвіду створення програм для студентів, за ці роки «KeepSolid» набула й розуміння обмеженості програм, спрямованих лише на відбір найкращих студентів.

Освітній фонд «KeepSolid» офіційно зареєстровано у 2021 році. Але до цієї події було 15 років співпраці з навчальними закладами міста Одеси, досвід 8 років програми «Літня інтернатура», 4 роки програми «Вступ до спеціальності» для першокурсників ІТ спеціальностей ВНЗ Одеси, створення студентських лабораторій у ВНЗ Одеси, спроби співпрацювати з IT кластерами та Асоціаціями. Окрім досвіду створення програм для студентів, за ці роки компанія KeepSolid набула й розуміння обмеженості програм, спрямованих лише на відбір найкращих студентів. Коли студенти готуються під конкретну компанію, вони насправді отримують обмежений набір знань та навичок. Обмеження ці диктуються тим стеком, який застосовується у конкретній компанії. Враховуючи, що дев’яносто із чимось відсотків компаній та проектів в Україні є аутсорсовими, ця підготовка часто обмежується мовними курсами, коли студенти займаються вивченням мови програмування та набору бібліотек.

+ 0 -
  • 0
  • 496

Добавить комментарий