Поліцейські повідомили про підозру в замаху на контрабанду ще одній жительці Одеси

Жінка намагалася перевезти за кордон наркотичні засоби під виглядом косметичних засобів та ліків. Відповідно до чинного законодавства України, їй загрожує позбавлення волі.

Охоронці кордону викрили 42-річну правопорушницю на паромному пункті пропуску «Орлівка-Ісакча» під час перевірки рейсового автобуса Київ-Батумі, на якому вона пересувалася. В особистих речах пасажирки правоохоронці виявили підозрілі капсули і згортки. Громадянка пояснила поліцейським, що то – мазь для тіла та пігулки для лікування, які вона замовляє для себе у невідомого чоловіка через один із месенджерів. Слідчі відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції перевірили їх за допомогою експрес-тестів і з’ясували, що то – замасковані марихуана і методон.

«Речові докази слідчі скерували на експертне дослідження, а жінку затримали в процесуальному порядку. За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури фігурантці повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 305 Кримінального кодексу України. Йдеться про замах на контрабанду наркотичних засобів, тобто їх переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. Наразі правоохоронці в суді клопочуть щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Триває слідство», - розповів т.в.о. начальника слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Ігор Мінчев.

Нагадаємо: нещодавно на тому ж поромному пункті пропуску правоохоронці викрили 39-річного жителя Одеси, який намагався перевезти за кордон у пластиковому контейнері з-під пігулок особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

+ 0 -
  • 0
  • 252

Добавить комментарий