Охоронці правопорядку викрили двох жителів Ізмаїльського району у браконьєрстві на озері Ялпуг

Правопорушники – односельці, один із яких неповнолітній. За попередніми підрахунками фахівців, займаючись незаконним водним добувним промислом, чоловік з підлітком завдали державі збитків на суму більше пів мільйона гривень.

Рибалок, щойно вони причалили до берега на човні з уловом, виявили співробітники водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції під час патрулювання озера Ялпуг та прилеглої території села Озерне Саф’янівської громади.

«Правоохоронці викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка вилучила у чоловіка з підлітком віком 28-ми і 15-ти років металевий човен, незаконне знаряддя лову у вигляді 300 метрів ліскової сітки та 220 кілограмів риби й ракоподібних – товстолобів, сазанів, окунів, карасів, бичків, густери та раків», - зазначив інспектор водної поліції Ізмаільського районного відділу поліції Павло Масич.

Незаконний улов в якості речових доказів поліцейські віддали на зберігання підприємству «Клест ЛТД». За попередніми підрахунками фахівців, збитки, завдані правопорушниками державі, перевищили 500 тисяч гривень.

За даним фактом поліцейські розпочали провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч (від 17000 до 51000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Кримінальна відповідальність за вказаний склад злочину настає з 16-річного віку, тому після повного розслідування провадження правоохоронці направлять до суду клопотання про застосування відносно 15-річного юнака примусових заходів виховного характеру. Старший за віком фігурант понесе відповідальність за незаконне зайняття рибним добувним промислом в повному обсязі. Крім того, у діях чоловіка вбачається склад злочину, що передбачений частиною 1 статті 304 (Втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. А це правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Рішення щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаною статтею буде прийняте після проведення всебічного розслідування справи.

+ 0 -
  • 0
  • 261

Добавить комментарий