В Одесі викрили шахрая

Правоохоронці встановили двох потерпілих, які загалом перерахували зловмиснику дев’ять тисяч гривень за транспортування транспортних засобів, які вони так і не отримали. Якщо ще хтось постраждав від махінацій цього чоловіка, просимо звернутися в поліцію.

Правоохоронці встановили, що житель Одеси, який має судимості за майнові злочин та злочини проти життя особи, розмістив оголошення на профільній інтернет-платформі про продаж автомобіля «ВАЗ» з посиланням на фотознімок, який завантажив із цього ж сайту. На повідомлення відгукнулась жителька Полтавської області. Завіривши жінку в готовності здійснення угоди, зловмисник почав «викачувати» з неї гроші. Полтавчанка двічі перерахувала чоловіку на його прохання трохи більше тисячі та майже півтори тисячі гривень нібито на транспортування ТЗ із Львівської області. Втретє жінка переслала зловмиснику чотири тисячі гривень на ремонт автомобіля, який в дорозі нібито зламався.

Також поліцейські з’ясували, що в аналогічний спосіб зловмисник ввів в оману 39-річного одесита, в якого «за перевезення легковика з Полтавщини» виманив дві тисячі гривень. Чужі кошти правопорушник перевів у готівку та витратив.

Не дочекавшись обіцяного, люди звернувся до поліції. В ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, поліцейські вилучили докази, що підтверджують причетність фігуранта до протиправної діяльності.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру в шахрайстві шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно. Нині підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує покарання від трьох до восьми років позбавлення волі», - розповіла старша слідча слідчого відділення територіального підрозділу поліції Олена Сарсакова.

Наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших потерпілих і просять громадян, які постраждали від протиправних дій зловмисника, звернутися з відповідною заявою до поліції.

+ 0 -
  • 0
  • 298

Добавить комментарий