На Одещині довірливому автовласнику продали неіснуюче пальне

На Одещині у місті Ізмаїл викрили шахрая, який пропонував автовласникам бензин по 20 гривень за літр. Він “продавав” неіснуюче пальне нібито на однієй з популярних АЗС міста. За це просив передплату, на якій і “попався” один з мешканців міста.

Фігурант неодноразово судимий за майнові злочини. Цього разу йому повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненому повторно.

До поліції звернувся 27-річний житель Ізмаїла і повідомив про дзвінок невідомої особи, яка представилася працівником відомої мережі АЗС і повідомила про акцію, що нібито діє на заправці. Адресант запропонував літр бензину по 20 гривень з передоплатою. Довірливий громадянин замовив пального майже на п’ять тисяч і перерахував гроші на картку співрозмовника. Наступного дня, коли потерпілий приїхав на автозаправну станцію по пальне, то дізнався, що ніякої знижки там немає та зрозумів: його ошукали.

Поліцейські провели низку слідчо-розшукових заходів і встановили: до злочину причетний 34-річний ізмаїлець, що вже чотири рази був судимий за майнові злочини.

«Правоохоронці зібрали достатньо доказів, на підставі яких під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто в шахрайстві, вчиненому повторно, що передбачено ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років», – повідомив начальник слідчого відділу Ізмаїльського відділу поліції Андрій Мащенко.

Поліцейські встановлюють, кого ще міг ошукати правопорушник.

+ 0 -
  • 0
  • 329

Добавить комментарий