Оголошено переможця аукціону з продажу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт»

Сьогодні, 13 березня, на платформі Prozzoro.Продажі відбувся аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу Державного підприємства «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Стартова ціна, яка була встановлена Фондом держмайна України – 93 787 119.54 грн. В аукціоні взяло участь три потенційні інвестори:

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРДОНІНВЕСТ"

- ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МОСТОБУД ЮА"

-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОРТ АККЕРМАН" 

Після розкриття даних учасників стало відомо, що переможцем аукціону стало ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРДОНІНВЕСТ". Переможець аукціону запропонував за єдиний майновий комплекс ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» 220 млн 100 грн. Крім того, інвестор повинен погасити борги підприємства.

 

Згідно даним YouControl, компанія заснована у 2003 році. Керівник та кінцевий бенефіціар ТОВ "УКРДОНІНВЕСТ" – Віталій Кропачов. Види діяльності – вантажний залізничний транспорт, добування піску, гравію, глин і каоліну, неспеціалізована оптова торгівля та інше.

Нагадаємо, аукціон мав відбутися 3 березня, але через відсутність заявок його було перенесено, а стартову ціну знижено у два рази – з 187,574 млн грн. до 93,7 млн грн. Тоді ж директорка порту Світлана Кіктенко звинувачила Південний офіс Держаудитслужби в тому, що аукціон не відбувся через заплановану перевірку діяльності порту.

 

Наразі підприємство працює лише як «сухий порт». За 9 місяців 2022 тут перевантажено 272 тис. тонн вантажів (що на 270 тонн більше за попередній рік).

Як повідомляє начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, порт залишається збитковим. Станом на 30 вересня борги підприємства становили 104 млн грн, які має погасити покупець, порт потребує дуже великих інвестицій для свого повноцінного розвитку: модернізації техніки, будівництва сучасних логістичних потужностей та днопоглиблення.

+ 0 -
  • 0
  • 403

Добавить комментарий