В серпні відбудеться ще один аукціон з приватизації Білгород-Дністровського порту

Вже у серпні відбудеться аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

Торги проведуть 7 серпня. Стартова ціна об’єкта для аукціону з умовами — 184,9 млн грн (без урахування ПДВ). Розмір гарантійного внеску — 36,9 млн грн (без ПДВ), йдеться в оголошенні на «Prozorro.Продажі».

Стартова ціна лоту для аукціону зі зниженням стартової ціни складає 92,4 млн грн (без ПДВ). Гарантійний внесок у цьому випадку становитиме 18,4 млн грн.

Покупець зобов’язаний отримати дозвіл Антимонопольного комітету на безпосереднє або опосередковане придбання у власність активів у вигляді єдиного майнового комплексу (дозвіл на концентрацію). 

Припинення юрособи — ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» — необхідно здійснити не пізніше 1 року після переходу права власності.

Також майбутній власник порту зобов’язаний протягом півроку від дати переходу права власності забезпечити:

  • погашення боргів порту із заробітної плати перед бюджетом у розмірі, що
  • складеться на дату переходу права власності на об’єкт приватизації;
  • недопущення звільнення працівників порту з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення.

У першому кварталі 2023 року загальний дохід порту склав 7,3 млн грн (за основним видом діяльності — 6,78 млн грн). 

Сумарна поточна кредиторська заборгованість підприємства складає, станом на 31 березня, 125,8 млн грн. Борг по зарплатах та платежах в бюджет — 96,3 млн грн (у тому числі пеня — 1,7 млн грн).

Нагадаємо, це вже п’ята спроба ФДМУ приватизувати Білгород-Дністровський порт.

Важливо, що новий власник порту, якого оберуть в ході процедури приватизації, має повністю погасити борги із зарплати та податків протягом 6 місяців після купівлі об’єкта. Тож податкова служба практично не має жодних ризиків, що після приватизації новий господар порту не виплатить борги перед бюджетом.

+ 0 -
  • 0
  • 446

Добавить комментарий