Поліція підозрює фірму, з якою чиновники уклали 85 договорів на понад 220 мільйонів гривень, в привласненні бюджетних коштів. Наразі слідчі запросили у суду дозволи на отримання доступу до речей та документів. Суд клопотання правоохоронців задовольнив. 

Згідно з даними судової ухвали, досліджуються факти можливого привласнення бюджетних коштів під час виконання капітальних ремонтів об`єктів соціальної інфраструктури декількох територіальних громад Одеської області. Мова йде про ремонти, зроблені протягом 2016-2022 років та 2017-2021 років.

Слідчі підозрюють, що отримані від замовників кошти фірма виводила на рахунки пов’язаних компаній, підприємців та благодійного фонду. Наразі розглядається ймовірність привласнення коштів при виконанні робіт за цілою низкою договорів. Правоохоронців цікавить: 

  • будівництво дитячого садку в с. Латівка;
  • капітальний ремонт вулиць — встановлення систем зовнішнього освітлення (інформація про об’єкт прихована); 
  • капітальний ремонт вулиць встановлення зовнішнього освітлення (інформація про об’єкт прихована); 
  • капітальний ремонт ставка у с. Великої області; 
  • розчистка русла річки Чага та захист від підтоплення; 
  • будівництво сільських амбулаторій. 

Фірму, щодо якої ведеться розслідування, не важко ідентифікувати, знаючи, що вона виконувала будівництво дитячого садку в с. Латівка. Мова йде про ТОВ «Укрмежбуд». За адресою реєстрації цієї фірми зареєстрований і благодійний фонд, про який, ймовірно, і йдеться в судовій ухвалі. Це БФ «Фонд Миколи Дерев’янка». 

Микола Дерев’янко — колишній директор ТОВ «Укрмежбуд» (раніше мало назву «Коланд»), у жовтні 2015 року був обраний депутатом Одеської облради сьомого скликання. Член фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність». А у жовтні 2020 року обраний депутатом Одеської обласної ради від партії «Європейська Солідарність».

Зараз керівником фірми «Укрмежбуд», за даними аналітичної платформи  YouControl, є Володимир Герасимчук. Він же значиться і власником фірми. Однак Микола Дерев’янко та його дружина Леся Дерев’янко значаться в документах, що надавалися замовникам на порталі Прозорро, як працівники фірми.