Почалася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті

3 квітня, починається реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті. Про це повідомляє портал Освіта.ua.
Повідомляється, що реєстрація вступників відбуватиметься дистанційно за допомогою спеціального сервісу на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Під час реєстрації вступник має вибрати третій предмет НМТ з додаткового блоку – історія України, біологія, фізика, хімія, іноземні мови (англійська, французька, німецька, іспанська). Також вступнику необхідно обрати населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати в ньому такі дії:

внести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
сформувати Сертифікат НМТ 2023 року.
Документи, що знадобляться для реєстрації на НМТ

паспортний документ або інший документ, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;
документ, що підтверджує інформацію про освіту: довідка з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтво про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
документ, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картка платника податків або паспорт громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.
Зазначається, що кожна копія документа, яку потенційний учасник НМТ буде завантажувати в персональному кабінеті, повинна бути сканованою або сфотографованою копією його оригіналу у вигляді окремого файла у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб; зображення повинно бути чітким та повнорозмірним (без обрізань сторін документа); текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.

Вибрати кілька предметів додаткового блоку не можна, адже НМТ буде цілісним (складатиметься з двох блоків, до яких входитиме три предмети), відтак реєстрація для проходження тестування з меншої або більшої кількості предметів неможлива.

До 7 травня вступник зможе внести зміни до власної інформації про:

назву навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник бажає пройти тестування;
населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ;
потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій.
Підтвердженням факту реєстрації для участі у тестуванні є Сертифікат НМТ. Його можна сформувати у своєму персональному кабінеті в разі підтвердження реєстрації вступника. Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів із дня надсилання інформації на обробку.

Реєстрація на НМТ триватиме до 3 травня.

Основна сесія національного мультипредметного тесту (НМТ) проходитиме з 5 до 23 червня, а додаткова відбудеться 11 - 24 липня.

+ 0 -
  • 0
  • 327

Добавить комментарий