Одеські лікарі врятували дитину з кулею в серці

В Одеській дитячій обласній клінічній лікарні кардіохірурги провели унікальну операцію дитині, у серці якої застрягла куля. Про це сказано у повідомленні на Facebook-сторінці Одеської обласної державної адміністрації у понеділок, 3 квітня.
Дитина з травмою серця від кульового поранення потрапила до лікарні 1 квітня. Виявилося, що два брати 7-ми та 8-ми років гралися зарядженою гвинтівкою, в результаті чого один з хлопчиків отримав поранення лівої частини грудної стінки з проникненням кулі в порожнину перикарда (серцевої сумки) та ураженням задньої стінки лівого шлуночка серця.

"Дитина народилася у "сорочці", бо, на щастя, хлопчик був вчасно госпіталізований до Татарбунарської багатопрофільної лікарні та переведений до нашого закладу, де був прооперований в ургентному порядку нашими кардіохірургами – завідувачем відділення серцево-судинної хірургії Володимиром Бузовським та лікарем серцево-судинним хірургом Олександром Гоцуляком. Вони виконали оперативне втручання на серці та врятували дитину", – повідомив директор Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Павло Георгієв.

Наразі хлопчик почуває себе краще та перебуває у післяопераційному періоді, зазначили в ОВА.

+ 0 -
  • 0
  • 229

Добавить комментарий