Україна почала експорт електроенергії до ще однієї країни Європи

Україна з 17 квітня розпочала експорт електроенергії до Словаччини обсягом 200 МВт на годину. При цьому триває невеликий імпорт струму з цієї країни – 2-4 МВт в різні години.

Словаччина стала третьою країною, яка купує електрику в України після Польщі та Молдови. Про це повідомило "Укренерго".

"З сьогоднішнього дня (17 квітня. – Ред.) розпочався експорт електроенергії до Словаччини (200 МВт на годину), триває експорт до Польщі (75 МВт на годину) та Молдови (99-134 МВт у різні години). Також зі Словаччини триває незначний імпорт (2-4 МВт у різні години)", – відзвітували в "Укренерго".

Експорт здійснюється, т.к. виробництва електроенергії в Україні достатньо покриття внутрішніх потреб, а також є профіцит. Якщо ситуація зміниться, продаж струму буде негайно зупинено.

За даними "Укренерго", складна ситуація з енергопостачанням в Україні залишається вздовж лінії фронту. Внаслідок пошкодження мереж російськими обстрілами 16 квітня Херсон та частину області тимчасово було знеструмлено.

"Енергетики оперативно відновили живлення. Відновлення енергосистеми після масованих атак росіян продовжується", – додали в компанії.

За словами міністра енергетики Герман Галущенко, доходи від експорту електроенергії дозволять залучити додаткові фінансові ресурси для відновлення енергетичних об'єктів, які були зруйновані або пошкоджені внаслідок російських атак. Проте цілком проблему ці гроші не вирішать – будуть потрібні додаткові кошти.

+ 0 -
  • 0
  • 265

Добавить комментарий