Віцемеру Одеси призначили 5,4 млн гривень застави

Вищий антикорупційний суд визначив майже 5,37 млн гривень застави з покладанням обов’язків заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману. Про це повідомляє САП. Вугельмана разом із мером міста Геннадієм Трухановим та іншими підозрюють у розтраті понад 92 млн гривень бюджету Одеси на придбанні будівлі заводу «Краян».

Також на Вугельмана поклали наступні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі території України без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду, а також здати закордонні паспорти.

Раніше ВАКС також змінив запобіжний захід меру Одеси Труханову на понад 30 млн грн застави з покладанням низки обов’язків.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

+ 0 -
  • 0
  • 396

Добавить комментарий