«Одескабель» планує збільшити випуск LAN-кабелів

Український кабельний завод «Одескабель» планує виробити та продати LAN-кабелі на 570 млн грн, що на 45,8% перевищує обсяг виробництва 2022 року, і зберегти обсяг випуску волоконно-оптичних кабелів (ВОК) на рівні минулого року – не менш як на 284 млн грн.

Про це йдеться у фінансовому звіті, оприлюдненому в системі розкриття інформації Накомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), передає «Інтерфакс-Україна».

У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підписка зберігає ваш час та гроші.

Силових кабелів, проводів і шнурів, у тому числі армованих проводів, планується випустити не менше ніж на 860 млн грн.

Крім того, намічено випуск кабелів зв'язку на 65,3 млн грн, радіочастотних кабелів не менше ніж на 49 млн грн, нагрівальних – на 40 млн грн.

При цьому компанія констатує, що у зв'язку з воєнною агресією росії проти України, за основними видами кабельної продукції 2022 року є спад випуску та реалізації – скоротилася частка ВОК і LAN-кабелів, але збільшилася частка силових (енергетичних) та інших кабелів.

Товарний випуск LAN-кабелю становив 46 тис. укм на 391 млн грн, що на 49,2% менше, ніж роком раніше, а обсяг реалізації скоротився на 49,8%.

«LAN-кабель експортувався до 17 країн, а частка його експорту становила 46,8% від загального обсягу продажу цього виду продукції», – зазначає «Одесакабель».

Волоконно-оптичних кабелів було випущено 279,9 тис. укм на 283,4 млн грн, що на 23,7% менше, ніж у 2021 році, а основними ринками збуту були Україна, Словаччина та Молдова. Загалом на експорт поставлено ВОК на 149,8 млн грн.

«У зв'язку з воєнною агресією росії проти України, за основними видами кабельної продукції у 2022 році відзначено спад випуску та реалізації, але незважаючи на це, відзначено зростання виробництва за чотирма видами кабелю з 22-х», – зазначено в документі.

Згідно зі звітом, чистий дохід компанії 2022 року скоротився на 24,7% проти 2021 року – до 1 млрд 561 млн грн, збиток становив 27,24 млн грн проти чистого прибутку 55,4 млн грн.

Завод отримав 326,74 млн грн валового прибутку, що на 6,4% менше, ніж роком раніше, а прибуток від операційної діяльності становив 122,26 млн грн, що на 1,5% більше.

У 2023 році компанія планує експортувати продукцію не менш ніж на 590 млн грн, тоді як у 2022 році на експорт поставлено продукції на 649,42 млн грн.

Бекграунд. На початок поточного року «Одескабель» мав укладені, але ще не виконані договори на 179,26 млн грн.

Згідно зі звітом, найбільш перспективними, популярними на внутрішньому ринку та експортно-орієнтованими видами кабелю є LAN-кабелі для структурованих кабельних систем та кабелі для комп'ютерних мереж, ВОК, енергетичні кабелі сучасних конструкцій, секції та комплекти нагріву.

«Коливання попиту на кабельну продукцію залежать від діяльності організацій із будівництва житла, об'єктів промислового значення та телекомунікаційних мереж. Найбільш активні періоди продажів – друга половина першого кварталу, другий та третій квартали», – зазначають на підприємстві.

Основні споживачі продукції – телекомунікаційні компанії, приватні провайдери послуг доступу до інтернету, оператори кабельного телебачення та IPTV, підприємства вугільної, гірничо-збагачувальної, енергопостачальної галузі, посередницькі фірми.

+ 0 -
  • 0
  • 678

Добавить комментарий