В Одесі затримали організатора викрадення чоловіка

В Одесі 32-річний уродженець Азербайджану, відбуваючи у місцях позбавлення волі покарання за хуліганство із застосуванням зброї та вбивство, організував викрадення чоловіка, з якого його спільники вимагали неіснуючий борг. Як повідомили в пресслужбі ГУНП Одещини, виконавці викрадення – чоловіки віком 24, 28 і 29 років, які знаходилися на волі.

Зазначається, що один із них має судимості за крадіжку та вбивство. За вказівкою організатора, спільники зустрілися з 23-річним потерпілим, заштовхали в автомобіль, у якому майже годину вимагали 1000 доларів, утримуючи та погрожуючи ножем. Чоловік погодився, однак при собі мав лише трохи більше трьох тисяч гривень, які й віддав на умовах згодом заплатити решту.

Але «згодом» не відбулося, бо правоохоронці відразу затримали правопорушників і вилучили у них кошти потерпілого. Виконавцям висунули обвинувачення за ч. 4 ст. 189 та ч. 2 ст. 146 ККУ і скерували обвинувальні акти до суду. За той час, поки правоохоронці встановлювали організатора злочину, він звільнився з місць позбавлення волі. Нещодавно його розшукали і затримали. Йому повідомили про підозру за тими ж статтями, що і спільникам. За клопотанням слідчих, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі тривають подальші слідчі дії. Усім фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

+ 0 -
  • 0
  • 357

Добавить комментарий