Влітку в Україні можливі проблеми зі світлом

Осінь та зиму Україна пережила в умовах відключення світла через масовані атаки окупантів по об'єктах енергетичної інфраструктури. Влітку відключення можуть повернутися, тож українців знову просять повернутися до звички економити електроенергію.

Так, через навантаження на енергосистему в піковий час під час спеки, що може збігатися з періодом ремонтів на електростанціях, відключення світла в Україні може повернутися.

Щоб цього уникнути, "Укренерго" рекомендує обмежити споживання електрики та не вмикати потужну побутову техніку з 8 до 11 години ранку та з 17 до 23 години вечора.

Завдяки такому методу навантаження на основні електричні мережі стануть у рази нижчими, що допоможе скоротити витрати на електроенергію. Крім того, перенесення роботи енергоємних пристроїв з 23.00 до 07.00 дозволить значно заощадити на оплаті. Для досягнення цієї мети потрібне встановлення двозонних або тризонних лічильників.

Енергетики рекомендують у піковий годинник відключати такі прилади:

кондиціонер;
бойлер;
пральна машина;
електроплита;
традиційні лампи розжарювання (альтернатива замінити на LED).
Рекомендується також уникати використання електрочайників і натомість нагрівати воду на газовій плиті. Якщо це неможливо, слід наливати у чайник лише необхідну кількість води.

Щоб зробити економною роботу кондиціонера, не можна постійно вмикати й вимикати, оскільки найбільше електроенергії він витрачає на первинне охолодження повітря. Так, по можливості кондиціонер потрібно використовувати літом в період з 11 до 17 години та при необхідності вночі після 23 години, не вимикаючи, а відключати тільки на години пік. Крім того, цього літа українців просять виставляти на кондиціонері температуру на кілька градусів вище за звичайну. Економити електроенергію допоможе і своєчасне техобслуговування кондиціонера. - кожні 3-4 місяці активної роботи. Це може допомогти усунути бруд, бактерії та знизити ефективність роботи приладу до 15%.

Для зниження споживання електроенергії холодильником рекомендується:

завжди остуджувати до кімнатної температури гарячу їжу перед поміщенням у холодильник;
уникати непотрібного відчинення дверцят, не залишати її надовго відчиненими;
залишати вільний простір для циркуляції прохолодного повітря, це дозволяє зберегти температуру та мінімізувати включення режиму активного охолодження;
використовувати акумулятори холоду, сухий лід або пляшки із замороженою водою, щоб холодильник довше "тримав холод", не включаючись на охолодження (потрібно регулярно оновлювати "запас" у камері).

+ 0 -
  • 0
  • 480

Добавить комментарий