Міністерство цифрової трансформації запустило едьютейнмент-платформу «Дія.Освіта»

17 травня Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт «Дія.Освіта», який в унікальному форматі поєднує можливості навчання, розваг і профорієнтації.

Дія.Освіта — наступний етап еволюції проєкту «Дія.Цифрова освіта», який розпочався у 2020 році і зосереджений на цифровій грамотності і навичках. Відтоді на платформі зареєструвалися майже 2 млн українців, а близько 75% користувачів подивилися всі випуски обраного курсу й отримали сертифікати. Тепер ця ініціатива стає ще глобальнішою.

«Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Наш головний виклик — розвиток людського капіталу. Нині в Україні зареєстровано майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками — це приблизно 7 млн. Мільйони людей втратили роботу чи закрили бізнес, тому вимушені починати життя з нуля. Завдання держави — створити для цього сприятливі умови. Саме тому за підтримки Google.org ми запускаємо оновлену платформу «Дія.Освіта», щоб кожен мав можливість розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії», — зазначив віцепрем’єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій  міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кожен освітній продукт фахівці із сучасної освіти та практики готували з урахуванням нового європейського порядку денного з навчання дорослих на 2021–2030 рр.  важливого документа, затвердженого Радою Європейського Союзу.

Пріоритет становлять професії, що мають попит на ринку праці. Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме.

Платформа доступна за посиланням.

Платформу оновлено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації за підтримки Google.org та Фонду Східна Європа.

+ 0 -
  • 0
  • 497

Добавить комментарий