Уряд запустив спільний проєкт з ООН з навчання жінок водінню автобусів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запустить проєкт «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень» за фінансової підтримки Швеції, повідомила пресслужба відомства.

В Україні бракує близько 6000 водіїв автобусів або 30% від необхідних. Це перша ініціатива міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так стереотипів та упереджень щодо професій, зазначив Сергій Деркач, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.
Серед ключових завдань проєкту: створення нових робочих місць та можливостей професійного розвитку жінок та інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у галузі пасажирського транспорту.
У його межах українки зможуть безкоштовно пройти навчання для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.
Проєкт реалізується ГО «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України в партнерстві зі структурою ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.
На низці пілотних комунальних підприємствах в межах проєкту проведуть цикл навчальних заходів щодо впровадження стандартів дотримання прав жінок на робочому місці, повідомила Сабін Фрейзер, представниця ООН Жінки в Україні.

+ 0 -
  • 0
  • 207

Добавить комментарий