Ректор вінницького медичного університету сплагіатила дисертацію

Проведений аналіз дисертації оперної співачки та завідувачки кафедри хірургії Вінницького національно медичного університету ім. М.І. Пирогова Вікторії Петрушенко виявив плагіат з російської книги і 10 інших дисертацій – повідомляє наукова спільнота "Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях".  

У докторській дисертації Вікторії Петрушенко виявили плагіат з російської книги 2005 р. і 10 інших дисертацій. Також, повідомляється про фальсифікації її експертимента на собаках по дослідженню панкреатита.

"У дисертації Петрушенко стверджує, що нібито вона проводила експеримент на собаках, яких "утримували в умовах віварію "Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова", але насправді усі дані в статті, нібито отримані нею, весь розділ "Результати досліджень та їх обговорення", а також "Висновки" скопійовані з автореферату російської докторської дисертації В. В. Шабанова", - зазначають дослідники дисертації Петрушенко. 
Автори дослідження приходять до висновку що у дисертації Петрушенко виявлено яскравий приклад обману, яким у Законі про освіту (ст. 42, п. 4) вважається "надання завідомо неправдивої інформації щодо власної освітньої (наукової, творчої) діяльності чи організації освітнього процесу; формами обману є, зокрема, академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація та списування".

Як повідомлялось раніше, міністр освіти Оксен Лісовий відмовився від наукового ступеня після виявлення плагіату в його дисертації. Раніше Кабінет Міністрів затвердив процедуру, згідно з якою будь-хто може добровільно відмовитися від наукового ступеня.

+ 0 -
  • 0
  • 612

Добавить комментарий