Під час обстрілу порту Рені зазнало пошкоджень румунське судно

За словами міністерства закордонних справ Румунії, через представників генерального консульства в Одесі, яке тимчасово працює в центральному офісі міністерства, МЗС здійснило розслідування інциденту з румунським судном в порту Рені.

За попередніми даними, судно країни зазнало незначних пошкоджень і продовжило свій рейс.

У МЗС зазначають, що внаслідок обстрілів українських портів на Дунаї громадяни Румунії не постраждали.

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив удар Росії по портовій інфраструктурі міста Рені, що розташоване дуже близько до Румунії За його словами, ця нещодавня ескалація створює серйозні ризики для безпеки у Чорному морі, а також це впливає на подальший транзит зерна через Україну, а отже, на глобальну продовольчу безпеку.

Міністерство національної оборони Румунії виступило з окремою заявою, в якій наголосило, що "рішуче засуджує розв’язану Російською Федерацією агресивну війну проти України та необґрунтовані й незаконні напади на цивільне населення та елементи критичної інфраструктури України, які порушують усі міжнародні правила, а також моральні та гуманітарні норми".

Тим часом румунські ЗМІ повідомили, що під час атаки на порт "Рені" там перебували шість румунських кораблів. Вони екстрено перетнули Дунай і рушили до румунського берега після того, як росіяни атакували цей район за допомогою безпілотників.

На румунському боці Дунаю обмеження руху не вводили. У звичайному режимі триває діяльність у румунських портах у цьому районі.

+ 0 -
  • 0
  • 986

Добавить комментарий