Румунія посилить безпеку на своїй території поблизу українських портів

Національний комітет з надзвичайних ситуацій вирішив посилити заходи з убезпечення цивільного населення на румунському березі Дунаю навпроти українських портів Рені та Ізмаїл, які неодноразово атакувала РФ. Про це пише Digi24. 

Міністерство національної оборони має оцінити та визначити райони поблизу портів Рені та Ізмаїл, у яких потрібно запровадити спецзаходи для захисту населення.

Серед таких заходів — сповіщення від системи Ro-Alert у районах, де буде виявлена ??загроза падіння «елементів, що належать до бойових засобів, що використовуються в конфлікті». Також повітові інспекції з надзвичайних ситуацій інструктуватимуть жителів цих районів щодо дій у загрозливих ситуаціях. 

У населених пунктах, зокрема в комуні Чаталкіой, визначать приміщення для укриттів або побудують їх. 

Міністерство закордонних справ України стверджує, що в ніч проти 4 вересня під час масованої атаки росії в районі Ізмаїльського порту російські дрони типу Shahed упали та здетонували на території Румунії. Проте влада цієї країни заперечила таку інформацію.

Про детонацію дронів на території Румунії повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України. Він також опублікував фото, де видно спалах вогню на березі.

У румунському оборонному відомстві спершу заперечили падіння російських безпілотників на території своєї країни. Мовляв, пильно стежили за атаками російських безпілотників цієї ночі, а «Шахеди» жодного разу не створювали прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії. 

Утім, українські прикордонники повідомили, що поінформували румунських колег про фіксацію двох детонувань російських дронів на території Румунії, зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко. Румунії запропонували надати можливу інформацію щодо цих випадків.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна має фотодокази падіння «Шахедів» на території Румунії, а влада цієї країни має зробити висновки. Згодом міністр оборони Румунії Ангел Тилвар підтвердив, що частини російського безпілотника впали на румунську територію після того, як дрон націлився на український порт.

+ 0 -
  • 0
  • 733

Добавить комментарий