На Одещині чоловік облаштував свиноферму на власному подвір’ї

Один з мешканців села Криничне однойменної громади Болградського району, що на Одещині, облаштував свиноферму на власному подвір’ї. До Криничненської сільської ради неодноразово надходили колективні заяви від жителів вулиці відносно свого горе-сусіда. Вони скаржаться на постійний сморід, який виходить з цього будинку, у дворі розташована гнойова купа. Крім того, скаржаться криничненьці, огорожа ненадійна, а по подвір’ю бігають великі собаки. Усі відходи зі свиноферми під час опадів стікаються у річку Карасулак. Це приводить до забруднення річки та викликає екологічну проблему локального рівня.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук написав голова Криничненьскої територіальної громади Степан Веліков.

Як повідомив Степан Веліков, на виконання заяв мешканців вулиці до фермера неодноразово виїжджала комісія з благоустрою Криничненської сільської ради. Велись бесіди щодо недопущення порушення правил благоустрою населених пунктів Криничненської ТГ. Чоловік до цього часу ніяк не реагує на заяви мешканців, на комісію з благоустрою та розширює свій «небезпечний» бізнес і продовжує отруювати людей аміаком та сірководнем.

Криничненська сільська рада написала листа до Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область) з приводу вирішення цього питання. Працівники Інспекції в межах своєї компетенції здійснили перевірку та надали відповідь, що громада може самостійно вирішити це питання.

Також 23 червня на сесії були затверджені Правила утримання домашніх, свійських тварин та птиць на території Криничненської сільської територіальної громади. Відповідно до яких гранична кількість утримання:

– доросла птиця – не більше 100 голів;

– мала рогата худоба – не більше 15 голів;

– велика рогата худоба – не більше 3 голів;

– кролі – не більше 30 голів з приплодом;

– свині – не більше 5 голів;

– коні – не більше 2 голів;

«У разі перевищення граничної кількості, дозволяється їх утримання при можливості забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог законодавства, з обов’язковим отриманням письмової згоди від сусідів. Криничненська сільська рада просить при утриманні домашніх, свійських тварин та птиць дотримуватись Правил», – звернулися до криничненців у сільраді.

+ 0 -
  • 0
  • 153

Добавить комментарий