На Одещині посилилися напади шакалів

У селі Приморське Ізмаїльського району Одеської області останніми днями активізувалися шакали. Вже зафіксовано декілька випадків, коли хижаки заходили до подвір’я місцевих мешканців та знищували домашніх курей. Один шакал навіть впав у вигрібну яму. А пару днів назад пообіді вий зграї хижаків дуже злякав селян, бо ж звикли до цього звуку лише вночі.

До жителів Приморського звернулася староста Валентина Євтюхова, яка просить повідомляти до старостинського округу тих людей, що вже постраждали від шакалів. Бо ж, аби боротися з цією хижацькою загрозою, небхідні письмові заяви приморчан, до яких вже завітав небезпечний гість.

Нагадаємо, за спостереженням фахівців Ізмаїльського лісового господарства, у регіоні збільшилась кількість хижаків, а саме шакалів та лисиць. Зростанню популяції шакалів сприяють м’які зими, а також заборона полювання під час військового стану. У Подунав’ї хижаки з’явилися більше десяти років тому назад.

За інформацією єгерів, хижаки все частіше наближаються до населених пунктів, вже є випадок нападу на домашню тварину.

Так, на території колишнього Ізмаїльського району нараховується 250 шакалів, Кілійського району – 360 хижаків, Ренійського району – 50 шакалів. І ця популяція щорічно зростає, тому збільшується загроза для живності селян.

+ 0 -
  • 0
  • 191

Добавить комментарий