В Одесі жінка вирішила відібрати родинний бізнес

В Одесі жінка вирішила відібрати родинний бізнес, до якого її залучили знайомі. Впродовж тривалого часу вона брала участь у вирішенні організаційних, фінансових, господарських та кадрових питань підприємства, аж поки не задумала прибрати його до своїх рук. Розуміючи, що законних підстав для усунення законних власників від ведення ними ж започаткованого бізнесу немає, спробувала його «віджати».

Як повідомили в пресслужбі ГУНП Одещини, жінка звернулася до довіреної особи «вора в законі», який мав вплив у кримінальному середовищі. Він залучив декількох своїх знайомих та упродовж тривалого часу фігуранти «навідувалися» до кожного члена родини з погрозами та вимаганням неіснуючих боргів, весь час змінюючи суму. Надалі перейшли до більш радикальних дій – відібрали автомобіль. Коли й це не подіяло, погрожуючи зброєю, побили голову сімейства та відібрали гроші. Під тиском потерпілі ввели до бізнесу підконтрольну особу, а згодом втратили над ним контроль.

Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці викрили учасників злочинної групи і у червні цього року затримали двох її членів. При обшуках вилучили речові докази, зокрема автомобіль, ключі від нього та документи, що належали потерпілому.

Замовниці та іншим фігурантам повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 1 ст. 255-3 (Звернення за застосуванням злочинного впливу),

– ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу),

– ч. 2 ст. 189 (вимагання),

– ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),

– ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження),

– ч. 1 ст. 187 (розбій).

Замовницю злочину та двох виконавців було затримано в процесуальному порядку. Іншим учасникам підозри повідомлені заочно. Вживаються заходи для їх затримання.

Жінці загрожує позбавлення волі на строк до семи років з конфіскацією майна або без такої, кримінальному авторитету – до десяти років з конфіскацією майна, а їхнім спільникам – до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

+ 0 -
  • 0
  • 311

Добавить комментарий