Одеські порти готові продовжувати нарощувати обсяги для нової зернової угоди

Росіяни завдають ударів від Чорноморського узбережжя до Дунаю. Під час обстрілів українського півдня постраждали 26 портових споруд, а також іноземні судна. Про це розповів сьогодні, 31 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він нагадав, що як мінімум 230 мільйонів доларів ворог витратив під час ракетних ударів по Одеському регіону, а це 2 млн російських пенсій.

«Росіяни й надалі намагатимуться вдарити по цій інфраструктурі. Тому що саме від портів “Великої Одеси”, дунайських портів залежить робота в новому форматі, без Російської Федерації, нової зернової ініціативи», — сказав Братчук.

Тим не менш, порти “Великої Одеси” готові продовжувати роботу, наголосив він. Але необхідні нові комплекси ППО та ПРО. Це дозволить захистити небо півдня України.

«Порти “Великої Одеси” готові продовжувати активно нарощувати обсяги, які, на жаль, були втрачені щонайменше з осені минулого року, коли Росія вже намагалася блокувати зернову ініціативу. Сьогодні найголовніше — це нова система протиповітряної оборони, їхня достатня кількість. Вже сьогодні фахівці називають, що це має бути щонайменше 10-12 нових комплексів ППО. А якщо ще будуть протиракетні комплекси протиракетної оборони, то це вже буде практично ідеально. Це те, що дозволить захистити небо Одеського регіону, фактично всього півдня нашої країни і особливо тих підприємств, які брали участь або братимуть участь у зерновій ініціативі», — додав гість ефіру.

Братчук також розповів про роботу комісії ЮНЕСКО в Одесі та як її напрацювання можуть бути долучені до справи про воєнні злочини РФ. Крім того, він поінформував про підготовку до опалювального сезону в Одесі та області.

+ 0 -
  • 0
  • 935

Добавить комментарий