На Одещині бухгалтер три місяці привласнював собі зарплати військових

Посадовець військової частини три місяці перераховував виплати собі.

Про це повідомили в обласній поліції та СБУ.

За даними слідства, бухгалтер фінансово-економічного підрозділу одного з окремих батальйонів морської піхоти в Одеській області отримував на особисту банківську картку гроші, призначені для виплат військовим. Він створював платіжні відомості, у яких зазначав свої анкетні дані та номер банківського рахунку для отримання додаткових нарахувань і направляв їх до банку. Таким чином бухгалтеру вдалося за три місяці привласнити понад 5 млн грн (від 98,5 тис. до 550 тис. за один раз).

Щоб отримати доступ до спеціальних бухгалтерських програм, зловмисник використовував електронний ключ, який безпідставно отримав від начальника фінансово-економічної служби батальйону.

Не забував корупціонер і про друзів, які взагалі не служать у ЗСУ. Їм він нараховував зарплати і премії на загальну суму приблизно 5 млн грн.

На вкрадені гроші бухгалтер придбав автомобіль Audi Q7, ноутбуки, мобільні телефони, планшети тощо. Все це вилучили у нього під час обшуку. Крім того, вдома у затриманого знайшли гранату, схожу на бойову. Також виявлено майже 2,5 млн привласнених гривень на банківських картках його знайомих, яким посадовець нібито надав кошти у борг.

На час слідства чоловік перебуватиме під вартою. Якщо суд визнає його винним, бухгалтеру загрожує до 8 років ув’язнення і до 3 років заборони займатися певною діяльністю.

+ 0 -
  • 0
  • 385

Добавить комментарий