На Одещині виявили вагони з понад тисячу тонн російського палива

Понад тисячу тонн паливних гранул з лушпиння соняшнику з країни-агресора виявлено у 19 вагонах, які перебували на Одещині на території одного з митних терміналів. Загальна вартість вилученого товару і майна становить майже 39 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба Управліня СБ України в Одеській області.
Встановлено, що залізничні вагони з паливними гранулами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі «транзит».
За оперативними даними, вантаж належав київської компанії. У подальшому власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу і одержання мільйонних прибутків, користуючись митними преференціями для товарів, що вивозяться з України зі зниженням митної ставки майже втричі.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.
У результаті слідчо-оперативних дій Служба безпеки ініціювала передачу вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
+ 0 -
  • 0
  • 426

Добавить комментарий