На Одещині директора морського підприємства викрили в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах

Керівництво одеської компанії, що надає послуги у сфері обслуговування водного транспорту в портах України, викрили в ухиленні від сплати податків до державного бюджету. Загалом морське підприємство заборгувало 8,6 млн грн.

Директору компанії повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податків за ч. 3 ст. 212 КК України. Про це повідомляють пресслужби Бюро економічної безпеки України та Одеського прикордонного загону – детективи та оперативники спільно викрили ухилянта.

«Встановлено, що підприємство, яке надає послуги у сфері обслуговування водного транспорту в портах України, у період з 2021 по 2023 роки уникало сплати податків до державного бюджету в повному обсязі.

Директор компанії передавав морське судно в платне користування іншим товариствам, не сплачуючи податки з отриманої орендної плати. Такі дії здійснювалися всупереч законодавчим обмеженням щодо розпорядження морським судном, яке ввезено на територію України у митному режимі «тимчасове ввезення», із використанням пільг при сплаті митних платежів.

Таким чином до бюджету не надійшли близько 8,6 млн гривень податків», - зазначено в повідомленні БЕБ.

Під час обшуків в офісному приміщенні компанії правоохоронці виявили документи фінансово-господарської діяльності, що підтверджують їхню незаконну діяльність.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора.

+ 0 -
  • 0
  • 155

Добавить комментарий