Нардеп Разумков звернувся до Міноборони за роз’ясненням

Нещодавно стало відомо, що народний депутат Дмитро Разумков, який днями критикував високопосадовців у своєму інтерв'ю, звернувся до Міністерства оборони із запитом про роз'яснення стосовно постачання американських гаубиць М109. Ця інформація з'явилася в Telegram-каналах, які посилаються на джерела у Верховній Раді.

З'ясувалося, що САУ надійшли із серйозними дефектами: у деяких випадках виявлено несправності в системі охолодження, в інших - обмежені можливості повороту башти "самоходки" на 360 градусів, а в одній із гаубиць зовсім відсутній кулемет. Крім того, в усіх М109 немає ремкомплектів, що не дає змоги здійснювати їхній ремонт в польових умовах.

Джерела зазначають, що з цього питання американська сторона запропонувала свою допомогу вартістю 20 мільйонів доларів, але Міністерство оборони прийняло рішення відмовитися від зовнішньої допомоги і провести ремонтні роботи самостійно.

Стало відомо, що остаточна вартість контракту Міноборони з ремонтних робіт склала понад 1 мільярд гривень, що на 7 мільйонів доларів перевищує вартість в пропозиції від Сполучених Штатів.

Джерела підкреслюють, що затримка в проведені ремонту склала півтора місяця і є неприпустимою в умовах активних бойових дій. Таким чином, 20 гаубиць M109 виявилися паралізованими на заводі через неякісно прийняту поставку.

+ 0 -
  • 0
  • 835

Добавить комментарий