Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію

Кабінет міністрів відкликав законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації. Міністерство оборони заявило, що готове вносити нову редакцію законопроєкту щодо вдосконалення мобілізації.

Після відкликання попереднього варіанту документа Міністерство оборони підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Міністр оборони Рустем Умєров повідомив: "Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки".

Нову редакцію законопроєкту вже готові виносити на погодження уряду. Умєров наголосив, що українські воїни потребують ротацій, відпусток та можливості відновитися. Очільник Міноборони зазначив: "Цей закон потрібен обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше. Умєров додав, що над мобілізаційним законопроєктом працювали пів року в робочій групі — представники всіх фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств та відомств. Після реєстрації законопроєкту у парламенті разом з командою Міноборони, Головнокомандувачем Залужним, Начальником Генштабу Шапталою брали участь в обговореннях та закритих нарадах. Умєров каже, що всі застереження "почули та врахували".

У Міноборони підкреслили, що зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи війни.

+ +1 -
  • 0
  • 751

Добавить комментарий