Прем'єр Польщі пригрозив розширенням ембарго на українську продукцію

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький погрожуває розширити ембарго на ввезення української продукції, якщо Київ «загострюватиме конфлікт». Попередження політик озвучив у ефірі Polsat News.
«Я попереджаю владу України: якщо вона загострить конфлікт, ми додамо ще більше продуктів до заборони на ввезення на територію Польщі», – заявив він.

Він додав, що Польща багато зробила для України та розраховує на розуміння її власних інтересів. «Це означає, що ми, звичайно, поважаємо всі проблеми з української сторони, але для нас найважливішими є інтереси нашого фермера, інтереси польського аграрного сектору», – зазначив прем'єр.

Польща, за словами Моравецького, не погоджується з будь-якими процедурами чи судовими позовами проти неї.

Нагадаємо, Україна подала до Світової організації торгівлі позови проти Угорщини, Польщі та Словаччини через запровадження цими країнами односторонньої заборони на імпорт української агропродукції.

Крім того, в Мінекономіки повідомили, що можуть ввести ембарго на цибулю, помідори, капусту та яблука з Польщі.

На тлі напруженості у відносинах між Україною та Польщею було скасовано зустріч Володимира Зеленського та Анджея Дуди у Нью-Йорку. Крім того, у Польщі заявили, що можуть скоротити підтримку українських біженців.

+ 0 -
  • 0
  • 366

Добавить комментарий