Наступного року Німеччина планує вдвічі скоротити федеральну допомогу біженцям

Німеччина планує наступного року вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє для покриття витрат на приймання та інтеграцію біженців в рамках скорочення бюджету.

Понад 1 мільйон людей шукали притулку в Німеччині після вторгнення Росії в Україну, через що 16 штатів країни вимагали більше федеральних коштів для покриття витрат біженців.

У понеділок, 25 вересня, уряд поінформував штати, що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат біженців у 2024 році, порівняно з 3,75 мільярда євро цього року.

Представник міністерства фінансів заявив, що зустріч федерального уряду та урядів штатів у понеділок з цих питань не дала результатів перед запланованою консультацією з канцлером у листопаді.

“По суті, штати несуть відповідальність за розміщення та догляд за біженцями. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір”, – додав речник.

Уряд також скасує свій внесок у витрати на догляд та інтеграцію українських біженців, додали джерела.

Згідно з опитуванням, опублікованим у середу, 12 липня, із понад мільйона українських біженців, які перебувають в Німеччині, 44% хотіли б залишитися в країні надовго.
В Офісі міністра у справах парламенту Ани Катаріни Мендеш повідомили, що “дуже скоро” схвалять продовження тимчасового захисту, наданого українським біженцям, ще на шість місяців.
Національний суд Франції у справах притулку (CNDA) ухвалив рішення, згідно з яким росіяни, які ухиляються від мобілізації для участі у повномасштабній війні проти України або які дезертували, можуть претендувати на отримання статусу біженців у Франції.
Європейська комісія висунула пропозицію продовжити тимчасовий захист для вимушених переселенців з України з 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року. Це дозволить забезпечити стабільність і підтримку для більше 4 мільйонів осіб, які користуються захистом у всьому Євросоюзі.

+ 0 -
  • 0
  • 313

Добавить комментарий