Через «зерновий коридор» пройшло вже 12 суден

Тимчасовий «зерновий коридор» без росії, Туреччини та «стурбованих» представників від ООН продовжує працювати. Від середини вересня з портів Одещини вийшли з вантажами та успішно пройшли «зерновим коридором» 12 суден. Йдеться у дописі керівника Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименко.

Так, восьмого жовтня два судна з українським вантажем дісталися територіального моря Румунії – це FORZA DORIA та NEW LEGACY.

Довідково: Тимчасовий «зерновий коридор» – це нові тимчасові маршрути руху для торговельних суден, які прямують до чорноморських портів, або виходять з них. Судна виходять з портів Одещини та рухаються в бік острова Зміїний. Цей проміжок шляху вони проходять під захистом України. Далі судна входять в територіальні води Румунії, потім Болгарії, Туреччини і виходять до Босфору.

До проходу маршрутами допускаються лише ті судна, власники або капітани яких підтвердили готовність до плавання в умовах мінної небезпеки та військової загрози з боку росії.

Тимчасові маршрути почали діяти з 08. 08. 2023 року.

+ 0 -
  • 0
  • 217

Добавить комментарий