У Дії тестують новий сервіс купівлі-продажу автомобілів

У мобільному застосунку державних послуг Дія запустили новий сервіс купівлі та продажу автомобілей. Наразі сервіс перебуває у бета-тестуванні. Про це розповів віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Міжнародному економічному форумі у Києві.
«Зараз у бета-тесті запущено можливість купити, продати автомобіль у «Дії». Без центру МВС, без послуг «бігунків», які пропонують купити місце в черзі. За кілька кліків можна продати автомобіль у «Дії», – розказав Федоров.
До слова, нещодавно міністр внутрішніх справ України, Ігор Клименко, підтвердив майбутні зміни у процесі купівлі та продажу автомобілів, які невдовзі будуть реалізовані через державний застосунок “Дія”. Зазначається, що технічна експертиза відтепер буде обов’язковою лише при першій реєстрації транспортного засобу і, за бажанням, може бути проведеною на вимогу покупця.Нагадаємо, від 6 серпня на території України вступили в дію нові, спрощені правила реєстрації автомобілів. Зміни торкнулися як процесу придбання нових транспортних засобів у дилерських центрах, так і процедур перереєстрації на ринку вживаних автомобілів.
Тепер, у випадку покупки нового авто в дилерському центрі, клієнт може делегувати дилеру право на реєстрацію транспортного засобу, одразу отримуючи свідоцтво про реєстрацію та власний номерний знак.

Отже, необхідність у отриманні тимчасових “транзитних номерів” відтепер відсутня.Що стосується покупки автомобіля на вторинному ринку, то тут теж присутні полегшення.

Відтепер покупець не зобов’язаний отримувати від попереднього власника нотаріально засвідчене доручення на реєстрацію автомобіля. Замість цього, достатньо вказати особу, що буде реєструвати транспортний засіб, безпосередньо в договорі купівлі-продажу.

Ці зміни спрямовані на максимальне спрощення та оптимізацію процесу реєстрації автомобілів в Україні для усіх учасників авторинку.

+ 0 -
  • 0
  • 848

Добавить комментарий