Українців хочуть перевести на віддалену роботу за однієї умови

Багатьом українцям можуть невдовзі запропонувати віддалену роботу замість щоденних поїздок до офісу. Стало відомо, за якої умови їм буде доступна дистанційна зайнятість.
Ще у період пандемії COVID-19 багато громадян почали працювати віддалено. З початком війни багато громадян переселенцями чи біженцями і продовжив заробляти дистанційно. Тепер у Верховній Раді вирішили внести зміни до законодавства та дозволити віддалено працювати одному із батьків школяра до 14 років, який навчається онлайн.

Наголошено, що частина українських шкіл вимушено перейшла на змішану форму навчання. Якщо обидва батьки працюють оффлайн, один з них зможе перейти на "дистанційку". При цьому формат роботи не вплине на розмір заробітної плати.

Автором нової ініціативи став член депутатської групи "Відновлення України" Володимир Мороз. Законопроект депутата зареєстрували 20 жовтня.

Нагадаємо про недоліки віддаленої роботи: це складнощі із самоорганізацією, недосконалість робочого середовища, мінімальна фізична активність та обмеження спілкування з людьми.

Серед переваг – економія часу: робота перебуває у кроковій доступності, у домашніх умовах. Також слід зазначити гнучкий графік, який, як правило, просто передбачає дедлайни. Є можливість обирати роботодавця у будь-якій країні.

Також стало відомо, що з 2024 року в Україні планують скасувати заочну форму навчання у вишах. Її замінить дистанційна форма, яка добре знайома студентам. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вважає, що завдяки нововведенням в отримувачів вищої освіти з'явиться більше свободи.

+ 0 -
  • 0
  • 412

Добавить комментарий