200 тисяч з «боржника»: в Одесі правоохоронці затримали групу осіб за вимагання грошей у співмістянина

Зловмисники вирішили, що можуть покращити своє матеріальне становище за чужий рахунок, і заявили потерпілому про «боргове зобов’язання», пригрозивши розправою, якщо той відмовиться віддати гроші. Їм повідоми про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу Україну, що тягне за собою покарання позбавленням волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

Задокументували протиправні дії правопорушників співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що троє чоловіків 20, 23 та 40 років з метою легкого збагачення вирішили «вибити» гроші з 24-річного малознайомого містянина. Вступивши у злочинну змову, вони виманили свою жертву на зустріч і пред’явили «борг» у сумі 200000 гривень. Чоловіка затисли з усіх боків, позбавивши можливості піти, та погрозили фізичною розправою, якщо він відмовиться віддати кошти.

Дії зловмисників привернули увагу перехожих, люди зателефонували до поліції, і ті втекли. Втім, того ж дня, не встиг містянин дійти додому, як вони знову перестріли його і почали переслідувати. Опинившись у квартирі потерпілого, спільники змусили його віддати 1300 доларів США та 7,6 тисяч гривень, які той на той час мав удома.

Втім скористатися чужими грошима правопорушникам не вдалося. Двох із них правоохоронці затримали, коли вони вийшли з оселі потерпілого, а третього розшукали за добу потому.

У чоловіків вилучені мобільні телефони, гроші, отримані злочинним шляхом, та інші докази, що підтверджують їхні протиправні дії.

«За наявності достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, обмеження прав, свобод або законних інтересів потерпілого, тобто вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

+ 0 -
  • 0
  • 173

Добавить комментарий