Поліцейські викрили жителя Подільська у незаконних оборудках

Фігуранту повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. За злочини, які скоїв чоловік, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Оперативники затримали правопорушника під час збуту пістолета «Stalker» і п’яти набоїв калібру 9 міліметрів до нього. При проведенні санкціонованого обшуку у помешканні громадянина були виявлені ще сім патронів калібру 5.6 міліметрів та згорток з наркотичним засобом «метадон», які він зберігав незаконно.

Відповідно до висновків експертів, патрони калібру 5.6 міліметрів є бойовими припасами і придатні до використання, а самозарядний сигнально-стартовий пістолет і патрони калібру 9 міліметрів мають конструктивні зміни, є вогнепальною зброєю та набоями до неї й також придатні до стрільби.

Зі слів фігуранта, усе вилучене він придбав у невстановлених наразі слідством осіб. Пістолет самотужки переробив, а п’ять патронів спорядив метальним зарядом, після чого вирішив продати. Наркотик зберігав для власного вживання.

«За сукупністю скоєних злочинів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у незаконному виготовлені вогнепальної зброї та бойових припасів, незаконному придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, незаконному збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває»,- прокоментував начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Зауважимо, що найбільше покарання, яке загрожує чоловіку за скоєння вказаних кримінальних правопорушень, – сім років позбавлення волі.

+ 0 -
  • 0
  • 236

Добавить комментарий