Субсидії на опалювальний сезон: скільки отримували українці у жовтні

З настанням опалювального сезону багатьом українцям стає важко оплачувати комунальні послуги. Однак держава продовжує підтримувати таких громадян, надаючи їм житлові субсидії. Як повідомив очільник податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, у жовтні середній розмір житлової субсидії становив 760 гривень.

За його інформацією, загалом житлову субсидію отримати 1,3 мільйона домогосподарств. Водночас пільгами скористалися 1,2 мільйона домогосподарств, а середня сума виплат у жовтні дорівнювала 850 гривень.

До того ж за словами Гетманцева, уряд погодив необхідні рішення, які допомогли зберегти ціну на газ для побутових споживачів на рівні 2022 року.
"Нафтогаз" сформував необхідні обсяги фізичного ресурсу палива й цінову політику щодо нього таким чином, щоб теплокомуненерго могли продовжувати надавати послуги з опалення й постачання гарячої води без підвищення їхньої вартості", — додав політик.
Відповідне право Кабмін надав наступним категоріям населення:

військовополоненим;
військовим й працівникам силових структур, які воюють.
Зміни стосуються громадян без доходів. Якщо раніше це були люди, які перебували в місцях позбавлення або обмеження волі, то у цього року у цю категорію потрапили ті, хто не менш як місяць перебував у полоні, і це підтверджується документами.

+ 0 -
  • 0
  • 255

Добавить комментарий