Міненерго та НКРЕКП зробили заяви щодо підвищення тарифів на електрику з 1 січня

Міненерго та НКРЕКП відреагували на те, що низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв'ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. Як заявили у відомствах, цей спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв'ю.

НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях. У комісії наголосили: «Чітка позиція Регулятора полягає в тому, що питання про підвищення тарифів для населення на електроенергію до кінця проходження опалювального періоду наразі не стоїть».

Своєю чергою Міненерго звернулося до українських журналістів з проханням бути пильними та не спотворювати інформацію, особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів.

«Тарифи на електричну енергію для населення не будуть підвищуватись. Це питання є соціально чутливим, ми моніторимо ситуацію, тому не будемо ініціювати підвищення тарифів. Це моя особиста позиція, а також офіційна позиція Регулятора», - зазначив очільник Нацкомісії К.Ущаповський.

+ 0 -
  • 0
  • 1 451

Добавить комментарий