НКРЕКП планує підвищіти тарифи на електроенергію: скільки буде коштувати

НКРЕКП планує підвищити тарифи на електроенергію для домогосподарств. Збільшення тарифів для населення пов?язане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури. Про це заявив голова Національної комісії Костянтин Ущаповський.

Вартість електроенергії після підвищення буде становити від 2,4 до 2,8 грн за кВт*год. енергії. При цьому урядовець пообіцяв додаткові субсидії для вразливих категорій населення.
«Розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є такі: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год. Головним тут є завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту», — розповів він.

Нагадаємо, що повідомлення про підвищення тарифів курсували ще з березня 2023 року. Тоді говорили, що підвищення тарифу може становитиме 10 — 15% від нинішньої ціни.

Наразі тариф для населення становить — 1,44 грн за кВт*год. за умови споживання до 250 кВт*год. і 1,68 грн за кВт*год., якщо споживання більше.

+ 0 -
  • 0
  • 710

Добавить комментарий