Запущено найбільшу у світі сонячну електростанцію: вона складається з 4 млн панелей

На території Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) запрацювала найбільша у світі сонячна електростанція, розташована на єдиному просторі (single-side solar farm). Проект отримав назву 2GW Al Dhafra Solar PV.

Станція потужністю 2 ГВт, що складається з 4 мільйонів двосторонніх сонячних панелей, розташована за 35 км від міста Абу-Дабі. Введення її в експлуатацію збільшило сумарну потужність сонячної енергетики в ОАЕ до 3,2 ГВт. До 2030 року цю цифру планується збільшити до 14 ГВт.
Станція 2GW Al Dhafra Solar PV, як стверджують її розробники, здатна забезпечити електроенергією 200 000 домогосподарств. Крім того, завдяки електростанції щороку в атмосферу викидатиметься на 2,4 млн. тонн вуглекислого газу менше.

Поява станції стала можливою завдяки зусиллям кількох компаній: Abu Dhabi Future Energy Company, Abu Dhabi National Energy Company, французької EDF Renewables та китайської JinkoPower. Над будівництвом станції працювало 4500 осіб. Щодня встановлювалися панелі на загальну потужність 10 МВт. На даний момент ОАЕ є другою країною у світі щодо використання сонячної енергії на душу населення.

+ 0 -
  • 0
  • 294

Добавить комментарий