В Італії заборонили виробництво та продаж штучного м’яса

В Італії заборонили виробництво та продаж м’яса, вирощеного на землі, що свідчить про рішучість правого уряду Джорджіа Мелоні у захисті національних кулінарних традицій.

Закон, прийнятий парламентом, також забороняє використання термінів, що описують продукти рослинного походження як м’ясо. Міністр сільського господарства Франческо Лоллобриджида на початку тижня підтримав це рішення, додавши, що він сподівається, що Європейський Союз запровадить подібні правила, повідомляє інформаційне агентство Ansa.

Культивоване, або клітинне, м’ясо створюється шляхом збору клітин від живих тварин і забезпечення їх поживними речовинами, щоб вони росли в біореакторах, перш ніж в кінцевому підсумку стати готовим до споживання м’ясним продуктом. ЄС досі не схвалив продаж м’яса, вирощеного в лабораторіях, і лише Сінгапур та США дали зелене світло. Найбільшими викликами для галузі, що зароджується, є отримання регуляторного схвалення та розширення масштабів.

Європейський інститут хороших продуктів, який представляє альтернативну білкову промисловість, розкритикував італійську заборону.

“Цей законопроект не тільки позбавляє споживачів вибору, але й ізолює Італію від інвестицій та створення робочих місць, які пропонує ця зростаюча галузь”, – заявила Франческа Галлеллі, консультант зі зв’язків з громадськістю в GFI Europe.

+ 0 -
  • 0
  • 234

Добавить комментарий