В Україні заборонили продаж цигарок із ароматизаторами

З 11 липня в Україні заборонено продаж сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами. А медичних попереджень на всіх упаковках тютюнових виробів для куріння стане ще більше.

З сьогоднішнього дня набули чинності статті 10 та 10-1 Закону № 1978-IX. За ухваленим торік законом із 11 липня 2024 року з продажу мають зникнути ароматизовані сигарети, тютюн для самокруток, електронні сигарети та рідини до них, а також сигаретні упаковки з неналежним маркуванням.

Бізнесу дали рік, щоб їх розпродати. Також згідно із законом усі пачки цигарок тепер мають бути з комбінованим медичним попередженням. Експерти Центру громадянського представництва “Життя”розповіли, як змінитись упаковка.

“З 11 липня 2024 року всі упаковки тютюнових виробів для куріння повинні мати оновлені медичні попередження: 65% площі найбільшої сторони пачки повинні містити зображення захворювань, спричинених курінням, та текстове попередження про небезпеку та наслідки куріння. Для людей, які бажають позбутися залежності, на пачці є QR-код — посилання на безкоштовну послугу Центру громадського здоров’я з надання допомоги у відмові від вживання тютюну «Я кидаю курити!», – пояснили експерти.

Нові стандарти маркування тютюнових виробів набули чинності 11 січня 2024 року відповідно до Наказу №747 Міністерства охорони здоров’я України. Усього розроблено 3 групи наборів, кожна з яких містить 14 медичних попереджень. Ці набори оновлюватимуться щороку, забезпечуючи щорічну зміну графіки.

+ 0 -
  • 0
  • 181

Добавить комментарий